a2vent - ventilation du kan regne med

HVAD ER KOMFORTVENTILATION?

I denne guide giver vi en forklaring på hvad komfortventilation er, og hvorfor du bør investere i det. Det kan nemlig gøre en stor forskel for dine medarbejderes fokus og helbred. Den rette ventilation kan give færre sygedage, mindre stress, bedre stemning og mindre risiko for astma.

Send os en besked til højre → eller ring på 71 74 74 73
og høre mere om ventilation af bolig.
Modtag et
uforpligtende opkald

komfortventilation giver et mere behageligt indeklima

Komfortventilation giver et mere behageligt indeklima på din arbejdsplads. Det er fordi, at for at have den optimale luft, skal luften udskiftes et antal gange per time, og det er ofte mere end man opnår med naturligt luftskifte. Med den rette ventilation kan man sikre en behagelig og konstant temperatur samt en kontinuerlig udskiftning af luften i rummet. Dette er med til at sikre arbejdspladsen mod en forhøjning af Co2 indholdet i luften. Hvis der opstår et forhøjet indhold af Co2 i luften, vil det påvirke koncentrationsevnen negativt. Indlæringsevnen påvirkes også negativt af et forhøjet Co2 indhold, og derfor viser studier også, at komfortventilation kan gøre en forskel for børns undervisning. Af samme grund er komfortventilation også lovbefalet ved nybyggeri af skoler og institutioner i Danmark.

Vi sidder klar til at rådgive dig på 71 74 74 73

hvor bør man benytte sig af komfortventilation?

Som skrevet ovenfor er det lovbefalet at installere komfortventilation ved nybyggeri af skoler. Men det er ikke kun skoler og dagsinstitutioner, som kan have stor gavn af at installere komfortventilation. Kontorer og andre arbejdspladser kan også have stor gavn af det, da et godt indeklima forbedrer koncentrationsevnen hos medarbejderne. Det kan derfor hurtigt blive en god investering at installere et godt ventilationsindlæg til sit kontor, fordi det fører til mere effektive medarbejdere.

Har du en butik eller et supermarked, er det også værd at overveje at investere i et ventilationsanlæg. Det kan nemlig forbedre dine kunders købsoplevelse, hvis luften i din butik er god. Det vil ofte føre til at kunderne bliver længere i butikken, fordi behovet for at komme ud og få frisk luft, ikke er så stort, som det ellers ville have været.

Her kan du læse mere om → Varmegenvindingsanlæg 

HVILKE FORMER FOR KOMFORTVENTILATION FINDES DER?

Der findes som hovedregel to slags styring af ventilationen. Den ene er VAV, som er behovsstyret luftmængden. Det vil sige at mængden af luft styres efter det behov, som der er. Den anden er CAV, som er konstant luftmængde. Ved CAV er mængden af luft ikke styret af behovet men konstant.

HVORFOR IKKE BARE LUFTE UD?

Der er en række grunde, til at det er smartere at benytte sig af et ventilationsanlæg frem for. For det første så vil man ofte have meget svært ved at opnå samme udskiftning af luften naturligt, som man kan med et ventilationsanlæg. Man kan altså risikere at luften bliver skiftet færre gange ud per time, end den ville med et ventilationsanlæg. En anden årsag er at der ved naturlig udluftning opstår en række andre problemer, som kan være til gene for medarbejderne. Det kan være dårlig luftfordeling, dårlig varme/kuldefordeling og træk. Ved at benytte mekanisk ventilation i stedet for naturlig ventilation kan man opnå alle fordelene ved en jævnlig luftudskiftning uden at medarbejderne oplever temperaturforskelle, røg, lugte eller andre gener, som kan komme ved naturlig udluftning.

A2VENT KAN HJÆLPE DIG

Hos A2Vent har vi mange års erfaring med etablering af komfortventilation hos alle typer af virksomheder. Vi kan skræddersy din løsning, så den passer til dit behov, uanset om du har brug for det mindste ventilationsanlæg eller en stor avanceret løsning. Hvis du vil mere om, hvad vi kan tilbyde, så kontakt os på 6019 8292 eller læs mere om vores services ved at klikke på dette link. Vi er lokaliseret i Køge, men udfører arbejde i hele landet. Vi er altid klar til at give et helt uforpligtende tilbud på din opgave. Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvad er reglerne for ventilation i køkkenet?

Der er flere gældende regler angående udsugning i køkkenet - særligt hvis du skal have installeret ventilation til en restaurant eller et storkøkken. Reglerne har til formål at sikre køkkenet mod fugt- og kondensproblemer.

Vores køkken-specialister har selvfølgelig styr på reglerne, og står altid klar til at rådgive og vejlede dig. Ring til os på 71 74 74 73 eller send os en besked →

Læs Bygningsreglementets opsummering af regler her

Er du boligejer, kan du blive klogere på andre lovkrav til køkkenet på boligejer.dk.

LÆS OGSÅ: Industriventilation

Tips til et bedre indeklima i køkkenet

Vil du selv gøre det bedste, du kan for at undgå et indelukket og bakteriefyldt klima i køkkenet?

Følg vores 5 tips til et sundere klima i dit køkken:

  • Minimer mængden af olie og andet fedt til at stege med
  • Steg din mad på så lave temperaturer som muligt
  • Steg kun magert kød
  • Gør rent regelmæssigt
  • Sørg for at dit komfur, ovn, pander og gryder er ordentligt rene

LÆS OGSÅ: Ventilation med varmegenvinding

Kontakt os og få rådgivning om udsugning i dit køkken

Vi vil mere end gerne rådgive dig om udsugning køkken. Ring til os på 71 74 74 73 eller send en besked i vores kontaktformular.

OBS: Vi tilbyder ikke små emhætter til privatkøkkener - men større ventilationsanlæg til hele din bolig eller ventilationsanlæg til større industrikøkkener.

Se et udpluk af vores andre ventilationsservices
bolig-ventilation

BOLIGVENTILATION

Hos A2Vent har vi stor erfaring med etablering af boligventilation – både i nybyggerier og i forbindelse med renovering af eksisterende byggerier.
ventilationsrens

VENTILATIONSRENS

Når A2Vent foretager et serviceeftersyn på et ventilationsanlæg, tjekker vi ventilationsanlægget igennem og reparerer eller udskifter eventuelle fejldele..
service-og-vedligeholdelse

SERVICE & VEDLIGEHOLDELSE

Hos A2Vent har vi mere end 20 års erfaring med etablering af alle former for ventilationsanlæg - store som små.