Har du spørgsmål, så ring 71 74 74 73

Udsugning Køkken


I mange hjem udlufter man kun ved at åbne døre og vinduer. Er du flittig til at lufte ud 3-4 gange om dagen i 10 minutter ad gangen, kan det være nok til at holde et nogenlunde indeklima i de fleste af dine rum.

I køkkenet og på badeværelset er det dog en anden sag. Luften i, hvad vi kalder for “vådrum”, er typisk mere forurenet end i de andre lokaler.

Det gælder både udluftning til privatboliger og udsugning til erhverv, som produktionskøkkener, institutioner og restauranter.

Uanset hvilken type ventilation, du har behov for, kan vores specialister hjælpe dig - med enten svar på dine spørgsmål, vejledning, montering, vedligeholdelse eller hele baduljen.

Mangler du svar på dine spørgsmål? Giv os et kald på 71 74 74 73 eller en besked i kontaktformularen.

Hvorfor har jeg behov for udsugning i køkkenet?Udsugning køkken

Når du laver mad, udskilles der både fedt, stegeos og andre partikler, der kan være sundhedsskadelige, hvis de ophobes i den luft, du indånder dagligt. Udover at bakterierne sætter sig i luften, sætter de sig også i både inventar og dit tøj.

De sundhedsskadelige partikler kan give både sløjhed, hovedpine, allergi-lignende symptomer og gener med luftvejene.

Læs mere omkring vigtigheden af udsugning her.

Oveni det, kender de fleste nok også irritationsmomentet, når dunsten af gårsdagens stegte fiskefrikadeller sidder i alt fra sofaen til det rene vasketøj.

Professionel og effektiv udsugning i køkkenet udskifter både de sundhedsskadelige partikler i madosen og giver rummene en ren duft af frisk luft.

LÆS OGSÅ: Boligventilation

Udluftning via vinduer kontra mekanisk udsugning

Det mest oplagte spørgsmål, når du overvejer at investere i professionel, mekanisk udsugning i køkkenet er selvfølgelig:

“Kan det ikke bare ordnes ved at åbne vinduerne?”

Det korte svar er nej. Men lad os uddybe.

Med mindre du lufter ud i meget lang tid ad gangen, giver udluftningen af vinduer ikke grundig nok rensning af luften. De færreste får luftet ud hver anden time i 10 minutter ad gangen, som det kræver for at opretholde et sundt og friskt indeklima.

Problemet opstår derfor særligt i de kolde måneder, hvor ingen af os har lyst til at fryse til ispinde for at lufte ud. De få, der rent faktisk får luftet tilstrækkeligt ud, kan opleve at få et ordentlig smæk i varmeregningen - fordi varmen fra radiatorerne siver direkte ud af vinduerne.

Med ordentlig udsugning køkken sikrer du på bedre vis et sundt og lugtfrit indeklima.

LÆS  OGSÅ: Ventilationsanlæg

Hvad er reglerne for ventilation i køkkenet?

Der er flere gældende regler angående udsugning i køkkenet - særligt hvis du skal have installeret ventilation til en restaurant eller et storkøkken. Reglerne har til formål at sikre køkkenet mod fugt- og kondensproblemer.

Vores køkken-specialister har selvfølgelig styr på reglerne, og står altid klar til at rådgive og vejlede dig. Ring til os på 71 74 74 73 eller send os en besked →

Læs Bygningsreglementets opsummering af regler her

Er du boligejer, kan du blive klogere på andre lovkrav til køkkenet på boligejer.dk.

LÆS OGSÅ: Industriventilation

Tips til et bedre indeklima i køkkenet

Vil du selv gøre det bedste, du kan for at undgå et indelukket og bakteriefyldt klima i køkkenet?Ventilation og udsugning i køkken

Følg vores 5 tips til et sundere klima i dit køkken:

  • Minimer mængden af olie og andet fedt til at stege med
  • Steg din mad på så lave temperaturer som muligt
  • Steg kun magert kød
  • Gør rent regelmæssigt
  • Sørg for at dit komfur, ovn, pander og gryder er ordentligt rene

LÆS OGSÅ: Ventilation med varmegenvinding

Kontakt os og få rådgivning om udsugning i dit køkken

Vi vil mere end gerne rådgive dig om udsugning køkken. Ring til os på 71 74 74 73 eller send en besked i vores kontaktformular.

OBS: Vi tilbyder ikke små emhætter til privatkøkkener - men større ventilationsanlæg til hele din bolig eller ventilationsanlæg til større industrikøkkener.

praktisk info


Her ligger vi