Har du spørgsmål, så ring 71 74 74 73

Ventilationsanlæg


Overvejer du at investere i et ventilationsanlæg? Det kan vi godt forstå. Med et ventilationsanlæg kan du netop:
✓ Få et sundere indeklima 
✓ Spare penge på varmeregningen
✓ Undgå fugtskader på kontor og bolig
✓ Og passe på miljøet

Har du spørgsmål angående anlægget? Vi sidder klar til at rådgive dig på 71 74 74 73 eller i kontaktformularen →

Du kan også læse videre, og få meget mere information om fordele ved et ventilationsanlæg, forskellen på naturlig og mekanisk udluftning og alt om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Hvad er et ventilationsanlæg?

Der findes flere typer af ventilationsanlæg. Boligventilation, er som ordet meget fint fortæller, ventilationsanlæg til din bolig. Et sådan apparats fornemmeste opgave er at udskifte og filtrere luften for alle de hverdagsaktiviteter, der forårsager et usundt indeklima for dig og din familie.

Industriventilation er et anlæg, der sørger for ventilation af bl.a. procesvarme og dampe i industrien.

Og til sidst, men bestemt ikke mindst, har vi komfortventilation. Det er det ventilationsanlæg, der typisk installeres i institutioner, skoler, butikker og på kontorer.

De har alle samme formål – At skabe et sundt indeklima og bedre velvære for dig.

Ventilationsanlæg

Fordele ved mekanisk udluftning

Få renere, filtreret luft i dit hjem eller på arbejdet

Forskning viser, at et sundt indeklima er vigtigt for dit helbred.
Et velfungerende ventilationsanlæg er med til at holde sundhedsskadelige partikler og bakterier væk.

Det er bl.a. bakterier fra madlavning, brændeovne, stearinlys, bade og sågar vores møbler.

Både partikler, bakterier, dampe og støv kan forringe vores helbred drastisk, når vi befinder os i klimaet i flere timer hver dag. Vi kan blive sløve, få ondt i hovedet eller udvikle allergier.

Vi kan tilmed fremme risikoen for sygdomme i luftvejene. Den bedste måde at undgå et forurenet indeklima og dets følger på, er at installere et ordentligt ventilationsanlæg.

Et ventilationsanlæg fjerner den forurenede luft og blæser ren, frisk og filtreret luft ind.

Har du spørgsmål, eller ønsker du et uforpligtende tilbud på montering, etablering, service eller nedrivning af ventilationsanlæg? Ring endelig til os på 71 74 74 73 eller send en besked →

Ventilationsanlæg vs. naturlig udluftning

Fordele og ulemper ved naturlig udluftning og mekanisk udluftning

Udluftning gennem vinduer og udluftning med ventilationsanlæg står naturligvis i sammenligning med hinanden. Det er en skrøne, at udluftning gennem vinduer er bedre end mekanisk udluftning. Men der er fordele og ulemper ved begge dele. Mekanisk udluftning med ventilationsanlæg

Naturlig udluftning er -naturligvis- gratis. Det er selvfølgelig en fordel. Derudover kræver naturlig udluftning ikke vedligeholdelse af et apparat, og der skal heller ikke bruges elektricitet til at åbne vinduerne.

MEN - og dette er et stort MEN - Der er dog langt flere fordele ved et ventilationsanlæg.

Spar penge på den lange bane
Rigtigt nok koster de et par kroner og øre at installere og vedligeholde, men det sparer dig penge på den lange bane- idet du både sparer på varmeregningen og på ikke at skulle reparere fugtskader forårsaget af dårlig udluftning i din bolig.

Et godt ventilationsanlæg udlufter konstant.
Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvordan du får luftet ud i et kvarter hver anden time, når du ikke er hjemme. Det er, hvad det kræver, hvis du med naturlig udluftning skal opbevare et sundt indeklima.

Har du ikke et velfungerende ventilationsanlæg, kræver det derfor en aktiv indsats for dig, hver dag.

Slip for ydre forurening
Samtidig lukker du hverken bilos, anden forurening fra byen eller pollen i pollensæsonen ind, hvis du holder dig til anlægget. Med anlægget undgår du også kulde, træk og en ustabil varmefordeling i dit hjem.

Vil du kontaktes af en specialist? Smid os en hurtig besked i kontaktformularen og vi ringer til dig.

Støj fra ventilationsanlæg - Er det slemt?

Bare rolig. Du vil ikke blive generet af en konstant brummende lyd, når du har investeret i et ventilationsanlæg. Ganske rigtigt findes der ikke nogen anlæg, der er komplet støjfri.

Du kan dog undgå alle former for lydgener, hvis du får monteret anlægget i dit bryggers eller på loftet og derudover følger vores anvisninger.

Dimensionering af ventilationsanlæg - Alt det bøvlede, som vi står for

Når du har besluttet dig for at få monteret et ventilationsanlæg, skal du få professionelle til at “dimensionere” anlægget. Det betyder blot, at der skal beregnes på, hvilken størrelse og udformning dit nye anlæg skal have for at passe ind hos dig.

Det er et af vores specialer - og en service, vi meget gerne vil hjælpe dig med. dimensionering af ventilation

Vi beregner dimensioneringen af dit ventilationsanlæg med udgangspunkt i bygningsreglementet:

Regler om størrelsen af din bolig
Dimensionerne af anlægget skal passe med det minimum luftskifte pr. kvadratmeter, bygningsreglementet har bestemt, der skal være i en bolig.

Regler om vådrum
Herudover skal vi særligt tage højde for minimumskravene til luftskiftet i rum som køkken, badeværelse og bryggers.

På godt dansk er det altså en beregning af luftmængden, der først og fremmest skal medtænkes, når dit nye anlæg skal gøres klar til din virksomhed eller bolig.

Hvilket anlæg passer til dig? Og hvad koster det?

De fleste boliger har både en emhætte i køkkenet og et udsugningsanlæg på badeværelset. Det er dog ikke nok til at sørge for et optimalt og sundt luftskifte.

Overvejer du derfor at få installeret et anlæg til resten af din bolig eller arbejdsplads, kan du altid ringe til vores eksperter og få rådgivning på 71 74 74 73.

Vi står klar til at rådgive om, hvilket slags anlæg, der passer bedst til dig. Det afhænger bl.a. af antal beboere/medarbejdere, husets størrelse og hvad bygningen bruges til.

Derfor afhænger pris på ventilationsanlæg også af, hvilken type du skal have.

Hør mere om, hvad et ventilationsanlæg koster ved at ringe til 71 74 74 73 eller sende en besked i kontaktformularen.

Hvorfor vælge A2vent til hjælp med anlægget?

Eksperter i både bolig- , industri- og komfortventilation
I A2vent er vi et hold af ventilations-specialister. Vi ånder og lever for at montere og servicere ventilationsanlæg af høj kvalitet til både privatboliger, industri og erhverv.

Vi står også for rensning og vedligeholdelse
Èn af vores kernekompetencer er rengøring, fejlfinding og vedligeholdelse af ventilationsanlæg. Har du fået monteret et anlæg af os, kan du derfor trygt give slip med begge hænder og lade os vedligeholde dit anlæg. Læs mere om service af ventilation her.

Døgnvagt - Altid klar til at hjælpe
Selv det bedst vedligeholdte anlæg kan pludselig bryde ned. Sker det, er vi naturligvis klar til at rykke hurtigt ud. Også uden for normal arbejdstid.

Du kan altid kontakte vores døgnvagt på tlf. 6019 8292.

Vil du høre fra en af vores specialister? Send en besked i formularen eller ring til os på 71 74 74 73.

Professionelt firma

★★★★★
5 5 1
Professionelt

praktisk info


Her ligger vi