Skip to main content

MEKANISK VENTILATION

For et sundt indeklima

Med mekanisk ventilation får du et sundt indeklima uden at betale dyre domme i el.

Et ventilationssystem med mekanisk ventilation filtrerer nemlig usunde partikler fra den luft, der i forvejen er opvarmet.

Det betyder, at varmen ikke går til spilde, og du stadig indånder luft, der ikke er sundhedsskadelig.

HVORDAN FUNGERER MEKANISK VENTILATION?

Et mekanisk ventilationssystem er i dag at finde på mange arbejdspladser og private hjem – og det er ikke så mærkeligt endda. Når det kommer til filtrering af luft, er mekanisk ventilation nemlig den mest effektive og miljøvenlige teknologi på markedet.

Det unikke ved mekanisk ventilation er nemlig, at man har mulighed for at styre langt mere af den luft man indånder og opholder sig i.  

Sagt med andre ord  du får mulighed for at kontrollere:

 • Luftmængden 
 • lufttemperaturen 
 • Varmeudveksling 
 • Måden luften skal føres ind i lokalet igen

LARMER MEKANISK VENTILATION?

Hos A2Vent ved vi som ventilationsfirma, hvor vigtigt og fordelagtigt det er at have mekanisk ventilation installeret. På samme tid ved vi også, hvor vigtigt det er, at man ikke lægger mærke til det. 

Når vi derfor installerer mekanisk ventilation på din arbejdsplads eller hjem, er det altid med tanken om, at det skal placeres således at det ikke larmer. Hvis støj derfor er en af dine bekymringer, kan du være sikker på, at det ikke bliver et problem.

Vi sidder klar til at rådigve dig

Send os en besked på info@a2vent.dk eller ring på 71 74 74 73 og høre mere om professionel boligventilation.

MEKANISK VENTILATION VS. UDLUFTNING

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt mekanisk ventilation er en fordel for dig, skal du endelig læse videre. Ren luft er nemlig ekstrem vigtigt, hvis du vil opretholde et godt indeklima og dermed undgå gener såsom hovedpine, allergi og fugt og skimmelsvamp. Et godt indeklima er kort sagt yderst nødvendigt, hvis dit helbred og generelle velvære skal være i top. 

HVORFOR ER ET GODT INDEKLIMA VIGTIGT?  

 • På arbejdspladsen
  Et dårligt indeklima kan være årsag til gener såsom: hovedpine, irriterede øjne, træthed og allergi. På arbejdspladser kan det have store konsekvenser for medarbejderes arbejdsindsats og koncentration. Det er nemlig alfa og omega, at den luft der bliver indåndet er frisk og ren, hvis man ønsker sunde og effektive medarbejdere.
  Dertil kan et dårligt indeklima have den konsekvens, at flere medarbejdere har sygedage. På den lange bane er et ventilationsanlæg med mekanisk ventilation en investering i både bygning og medarbejderes ve og vel.  

  Her kan du læse mere om det fysiske arbejdsmiljø og vigtigheden af indeklimaet.

 • I hjemmet
  Hver dag når du trækker vejret, sover, laver mad og går i bad i din bolig, udleder du 10-15 liter vand. Det er rigtig mange liter vand for én person, og det er derfor vigtigt, at du får luftet ud. Det er bare ikke altid, at årstiderne tillader, at du lufter ud uden at slippe al varmen ud.
  Med mekanisk ventilation behøver du ikke bekymre dig om hverken udluftning eller dyre varmeregninger. Det anbefales nemlig, at der gennemsnitligt bliver luftet ud 2-3 gange dagligt, med fuld gennemtræk. Det kan hurtigt løbe op i en elregning, de færreste vil have ind af brevsprækken.