Alt du skal vide om ventilation med varmegenvinding

Overvejer du at investere i ventilation med varmegenvinding, har du sikkert et par spørgsmål, du mangler at få svar på. Vi har samlet vores svar på mange af de spørgsmål, vi typisk får.

Hop ned til det spørgsmål, du ønsker svar på – læs hele baduljen – eller ring til os på 71 74 74 73.

Få et uforpligtende tilbud

Vi sidder klar til at rådgive dig.

Alt det fundamentale…

Hvad er ventilation med varmegenvinding?

Ventilation med varmegenvinding er blevet den moderne, økonomiske løsning for opvarmning og ventilering af hjem og arbejdspladser. Det fungerer ved at blæse frisk, renset luft ind i bygningen, og “gammel” luft ud. Samtidig genbruger anlægget den varme, luften, der pustes ud, indeholder – til den luft, der blæses ind.

Hvad kan jeg bruge det til?

Ventilationsanlægget har to funktioner: Det sikrer dig opvarmede rum – og ren, filtreret luft.

Hvem er det egnet til?

Ventilation med varmegenvinding er egnet til alle, der ønsker at investere i en moderne, version af ventilering og opvarmning.

Det er derfor en god løsning til dig, der:

Et anlæg kan monteres i alle typer boliger. Der er dog mange faktorer, der spiller ind i valget af hvilken type anlæg, du skal have – og hvordan det skal installeres.

Det afhænger eksempelvis af, hvor godt din bolig er isoleret og hvilken form for opvarmning, du tidligere har brugt.

Læs også: Genvindingsanlæg

Økonomien bag ventilation med varmegenvinding

Hvorfor er det økonomisk smart?

Kort fortalt, kan ventilation med varmegenvinding være en god økonomisk løsning, idet du sparer penge på varmeregningen.

Da anlægget genanvender bygningens eksisterende varme, og samtidig ikke mister varme ved at have vinduerne vidt åbne, har beløbet for selve anlægget tjent sig hjem efter få år.

Læs mere om, hvad Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger estimerer, at du kan spare med et ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Hvad koster det?

Det er svært at give et eksakt beløb på, hvad det vil koste dig. Det er netop ikke det samme beløb for dig, som det er for din genbo.

Prisen afhænger af adskillige faktorer, herunder størrelsen af boligen, antallet af de enheder, du har behov for og hvor komplekst dét rørsystem, der skal monteres, skal være.

Vil du høre nærmere om priser på ventilation med varmegenvinding? Så kan du sende os en besked på mail eller ringe til os på 71 74 74 73.

Hvad er fordelene?

Økonomiske besparelser

Efter beløbet på selve varmeanlægget har tjent sig ind efter et par år, vil du opleve konstante besparelser på din varmeregning.

En af de største årsager til, at folk investerer i ventilation med varmegenvinding er, at det forbedrer indeklimaet.

Ved konstant at ventilere luften i boligen, sikrer du, at luften i dit hjem ikke ophobes med støvpartikler, allergener, husstøvmider, dampe fra kemikalier og pollen – alt sammen stoffer, der kan være sundhedsskadelige.

Ved at have konstant udluftning i dit hjem, minimerer du risikoen for, at der opstår fugt og andre følgegener, som skimmelsvamp.

Fugt i boliger kan skabes, hvis vi ikke lufter ud hver dag, da bare mange af vores daglige aktiviteter som madlavning og brusebade – ja selv vores udånding – danner grobund for fugtdannelse.

Udover den konstante udluftning, er det også væsentligt, at temperaturen i de forskellige rum i boligen er nogenlunde ens. Varmen fra ét rum kan netop kondensere på overflader, der er kolde, i et koldt rum.

Da et ventilationsvarmeanlæg både står for udluftning og stabil varme i alle rum, kan du minimere risikoen for både fugt og skimmelsvamp.

 

Ventilation med varmegenvinding har lavere Co2-udledning end mange andre opvarmningsformer. Læs mere om udledningen af co2 i forbindelse med anlægget lige her.

At anskaffe sig ventilation til sin bolig kan med rette ses som en investering. Går du med tanker om, at din bolig en gang skal sælges videre, kan montering af anlægget øge værdien af boligen.

Læs også: Genvindingsanlæg

Alt det praktiske om ventilation med varmegenvinding

Hvordan monteres det?

Ventilationsanlæg monteres af uddannede ventilationsmontører. Før et anlæg skal monteres, skal det dimensioneres. Det betyder, at montøren skal regne på præcis hvilke mål rørene og andre dele af anlægget skal have for at passe hos dig.

Ventilationen kan opsættes i mange forskellige rum – De fleste vælger at få det opsat i rum som bryggerset, kælderen eller på loftet.

Et så kompliceret anlæg som dette skal naturligvis vedligeholdes løbende. Som oftest vælger nye ventilationsejere at lave en fast vedligeholdelsesaftale med deres ventilationsmontør. Læs mere om service af ventilation her.

Anlægget er ikke komplet lydløst. Derfor vælger de fleste også at få det monteret på loftet, i kælderen eller i bryggerset. Der er forskel på lydniveauet af anlæggene, og derfor har du fri mulighed for at vælge lige præcis det anlæg, der matcher dine ønsker. Ingen anlæg med varmegenvinding larmer dog mere end 30 decibel.

For de fleste ventilationssystemer, kan du betjene det på en betjeningsenhed opsat på væggen eller ved hjælp af en fjernbetjening.

Vi leverer blandt andet ventilationsanlæg til følgende brancher

Er din branche ikke på listen? Så kontakt os, og lad os tage en snak. Se en oversigt over de brancher, vi kan levere ventilationsanlæg til her, eller læs mere om service af ventilation her. Vi ser frem til at levere en løsning, der passer til din branche og dit behov

 

Vores referencer