Har du spørgsmål, så ring 71 74 74 73

God boligventilation giver et sundt indeklima


God boligventilation kan gøre en forskel for dit og din families helbred. Vi bruger omkring 90 % af vores liv inden for. Alligevel er 4 ud af 5 danskere for dårlige til at lufte ud i deres hjem. Det resulterer i, at vi hver dag indånder luft, der ikke er sund for vores helbred.

Heldigvis er der alternativer til at udluftning og gennemtræk – som oven i købet har flere fordele. For med en løsning inden for boligventilation er du både sikret en ren luftkvalitet samt en behagelig opholdstemperatur i dit hjem.

A2vent er specialister i ventilation med mere end 20 års erfaring med etablering, rensning, rengøring, serviceeftersyn og vedligeholdelse af ventilationsanlæg for private og erhverv. Dermed får du samlet alle dine behov for ventilationsløsninger hos én samme virksomhed, når du er kunde hos A2vent.

Send os en besked i kontaktformularen til højre → eller ring på 71 74 74 73, og hør mere om ventilation af bolig.

HVILKEN LUFT SKAL DU OG DIN FAMILIE INHALERE?

Boligventilation handler ikke om at gøre det “ekstra” lækkert i dit hjem. Det handler i lige så høj grad om at gøre dit indeklima så sundt, som det burde være. Men hvad betyder egentligt “et sundt indeklima”, og hvad gør boligventilation for dig?

Indeklimaet kan være svært at tage og føle på – på trods af at det er rasende vigtigt for alle, der befinder sig i det. Vi kan i langt de fleste tilfælde ikke se med det blotte øje, om vores luft er usund eller ej. Det skyldes, at luften i vores hjem kan indeholde mikroorganismer, der gør os syge.

Et sundt indeklima er derimod renset for sundhedsskadelige partikler og bakterier. Derfor er det alfa og omega at sørge for et godt luftskifte i dit hjem.

Hvad er fordelene ved boligventilation? 

Med boligventilation bliver bl.a. luftfugtigheden overvåget hele tiden, og du sikrer dig dermed en optimal temperatur. Derudover er der også disse fordele: 

 • Et sundt indeklima 
 • Fjernelse af fugt 
 • Garanteret frisk luft i boligen 
 • Mindre risiko for allergi
 • Genanvendelse af varmen

TYPISKE SYMPTOMER PÅ DÅRLIGT INDEKLIMA

Dårlig eller mangelfuld ventilation kan både vise sig i form af fysiske symptomer og tegn på bygning og konstruktioner.

Typiske fysiske symptomer på dårligt indeklima kan være:

 • Irritation af næse, svælg og øjnemontering-af-boligventilation
 • Tørre slimhinder
 • Hudirritation
 • Hovedpine
 • Hoste
 • Hæshed
 • Hvæsende vejrtrækning
 • Træthed
 • Koncentrationsbesvær
 • Kvalme

Et dårligt indeklima kan også vise sig på husets konstruktioner. Det kan være tapet, der buler ud, skimmelsvamp i form af sorte plamager på væggene og usædvanligt meget kondens på indersiden af ruderne.

Nogle rum i huset er dog mere udsatte end andre – for eksempel soveværelset. Her opholder vi os 7-8 timer i døgnet, og da vi afgiver cirka 2 liter fugt i døgnet, ender en stor del af den afgivne fugt i soveværelset. Det skaber optimale betingelser for husstøvmider og skimmelsvamp.

Du kan læse mere om årsager til og symptomer på et dårligt indeklima her. Ønsker du rådgivning om indeklima og boligventilation, er du selvfølgelig også altid til at kontakte A2vent for en uforpligtende samtale om forbedring af indeklimaet i din bolig.

Kontakt os på 71 74 74 73, info@a2vent.dk eller i kontaktformularen.

BOLIGVENTILATION VS. UDLUFTNING – HVAD ER BEDST?

Der er intet i vejen med almindelig udluftning, hvis vi husker at lufte ud hyppigt nok. Problemet er bare, at du skal lufte ud i 10 minutter hver anden time hver dag for at opnå den luftkvalitet, som er tilstrækkelig sund for dit og din families helbred.

Det er omstændigt, og det er derfor, at langt fra de fleste danskere får luftet nok ud.

Samtidig kan almindelig udluftning både give træk, lukke bilos ind og give store udsving i temperaturen fra rum til rum. Det kan særligt mærkes på varmeregningen i de kolde måneder.

Boligventilation gør det hele et hak lettere.

Med mekanisk boligventilation renses luften konstant og mere effektivt. Et ventilationsanlæg til boligen sørger samtidig for at give alle rummene i dit hjem ens og behagelig temperatur. Og det er væsentligt for velværen i dit hjem.

Træt af allergi?

Skadelige partikler i indeklimaet er ofte årsagen til forskellige allergier - f.eks. astma og pollenallergi.  Et nyt ventilationssystem er dermed et oplagt valg til din bolig, hvis du vil prioritere et sundere indeklima, men samtidig og vil skabe glæde i hverdagen for dine bolig.

Udover at forbedre indeklimaet, så er et boligventilationsanlæg også med til at suge den brugte luft ud af rummet, som erstattes af frisk luft i alle rum. Det betyder at du sikrer en god luftkvalitet i boligen, og samtidig reducerer chancen for fugt og skimmelvækst. Fugt kan f.eks. komme fra madlavning i køkkenet og badeværelset. Uden et regelmæssigt luftskifte kan der dannes skimmelvækst, hvilket kan påvirke allergien og din generelle sundhed på sigt i boligen.

Hvordan fungerer et boligventilationsanlæg? 

Boligventilation er med til at gøre din bolig et bedre sted at være for dig og dine beboere. Når vi opholder os i boligen, så bliver luften automatisk forurenet. Når der tilberedes mad, går i bad eller på anden måde bruger luften, så skabes der fugt som er med til at ‘’forurene’’ indeklimaet. 

Det er i disse tilfælde, at et boligventilationsanlæg kan være behjælpelig. Anlægget tager nemlig den brugte luft for din bolig, og erstatter den med frisk luft. Udover at rense luften, så kan et ventilationsanlæg genbruge varmeenergi. Via et indbygget varmevekslersystem, genbruges varmen fra den beskidte luft til at varme den nye og rene luft op med. Det betyder at du frisk luft ind i boligen med en passende temperatur. 

Hvor skal jeg installere ventilationsanlægget?

Der er forskellige muligheder, når det gælder installation af boligventilation. Du kan nemlig vælge om ventilationsanlægget skal installere på loftet - eller på væggen. Forskellen på modellerne kan du læse her: 

 • Ventilationsanlægget på loftet
  Visse boligventilationsmodeller er beregnet til at stå på loftet eller i et teknikrum. Der er ligeledes kondensafløb placeret på bag på anlægget. Nogle loftmodeller leveres ligeledes med separat kontrolpanel, hvilket giver mulighed for at placere dette et let tilgængeligt sted.  
 • Ventilationsanlæg på væggen
  Med en vægmodel er det muligt at gemme anlægget væk bag en skabslåge, hvor der benyttes et specielt vægbeslag. Alle kabeltilslutninger er ligeledes i toppen, og kommer dermed ikke til syne. 

Begge former for ventilationsanlæg leveres med kontrolpanel, og som ekstraudstyr fås en trådløs fjernbetjening.

Boligventilation til nye boliger og større renoveringer

Skal du igang med et større nybyggeri, så står vi også klar til at hjælpe dig med at installere et ventilationsanlæg. Selvom et nybyggeri kan have en rigtig god isolering for at undgå varmespild, så kan det stadig betyde at fugten har svært ved at trænge ud, da konstruktionen er lavet tæt. Det betyder at der er større risiko for udvikling af skimmelsvamp i nybyggeriet. Det er netop derfor, at det er oplagt at vælge at installere boligventilation i dit nybyggeri.

Hvorfor ikke bare åbne vinduet og få rent luft den vej?

boligventilation-tagOm sommeren er der rigtig mulighed for at få udluftet, men det er ofte ikke muligt at gøre det i de kolde måneder - hvilket kan resultere i dårligt indeklima og skimmelsvamp. Når du ligeledes udlufter boligen ved at åbne vinduerne, så er du også med til at lukke varmen ud - hvilket kan ses på din varmeregning. Hvis du vælger et ventilationsanlæg til boligen genbruger du også varmen - i stedet for at lukke det ud af vinduet.

HVILKEN BOLIGVENTILATION SKAL DU VÆLGE?

Der findes forskellige løsninger inden ventilation af hjemmet med hver dele fordele. For eksempel er ventilation med varmegenvinding en løsning, der både varmer dit hjem op i de kolde måneder og rengør og filtrerer luften. Det sikrer en behagelig temperatur og et sundt indeklima. Med ventilation med varmegenvinding får du altså fordelene ved udluftning – uden ulemper som kolde rum og højt varmeforbrug.

I nybyggerier og energirenoverede boliger, kan der ofte være andre løsninger, der er mere velegnende. Når du kontakter A2vent med et ønske om forbedre indeklimaet i din bolig, vil vi selvfølgelig altid tage udgangspunkt i dit konkrete behov.

I A2Vent stiller vi høje krav til boligventilation, når vi opfører ventilationsanlæg. Vi sørger for, at boligventilationen lever op til alle kvalitetskriterier, og at den matcher forholdene i dit hjem. Der skal frisk luft ind i huset, men det må ikke føles som træk. Og der skal ikke bare være indblæsning – udsugningen er mindst lige så vigtig.

A2vent har mange års erfaring med etablering af boligventilation - både i huse, i lejligheder og ventilation i fællesområder i etagebyggeri. Vælger du A2vent som din leverandør af ventilation i boligen, er du derfor altid sikret en løsning, der matcher lige netop dine behov.

Boligventilation

Kontakt os, og få rådgivning fra vores eksperter

Har du spørgsmål om boligventilation, pris på en bestemt ventilationsløsning eller noget helt tredje?

Vi vil altid gerne hjælpe dig med etablering af eller rådgivning om en ventilationsløsning. Udover boligventilation, er vi også specialister i køkken udsugning, komfortventilation samt varmegenvindingsanlæg

Ring til os på 71 74 74 73, og få en snak med en af vores ventilationseksperter om boligventilation, der passer til dit behov og dine designønsker. Du kan også kontakte os via vores kontaktformular i højre side. 

Vi hjælper dig også med ventilations-service

praktisk info


Her ligger vi